Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Bluesfestival Hoogeveen

Opgericht: 2005
Edities: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018
Line up: 2018: Joe Louis Walker, Dana Fuchs, Dave Warmerdam Band, Wille & the Bandits, The Dynamite Blues Band, Black Cat Biscuit, Barrelhouse
Genres: festival, muziek

Bluesfestival Hoogeveen trekt al jaren bezoekers uit heel Nederland met een verrassende mix van binnen- en buitenlandse topacts. In de bijzondere sfeer van het theater geniet je van grote, bekende bluesartiesten, maar ontdek je ook de nieuwe rasartiesten van de toekomst. 

Line up

Maak je klaar voor een topfestival, want De Tamboer belooft zaterdag 17 november 2018 een heerlijke bluesavond met fantastische internationale acts en Nederlandse toppers! Voor de dertiende editie trekken we alles uit de kast. Bevestigd: levende legende Joe Louis Walker (USA), Dana Fuchs (USA), Wille and the Bandits (UK), Barrelhouse, Dave Warmerdam Band, Dutch Blues Challenge winnaar Dynamite Blues Band, Belgian Blues Challenge winnaar Black Cat Biscuit. 

Johan Derksen noemde hem “één van de beste gitaristen van Amerika”, hij is opgenomen in de Blues Hall of Fame en won vier keer de Blues Music Award. En dat is niet voor niets! Joe Louis Walker (USA) begon als gospelartiest en verkende in zijn carrière soul, jazz, rhyhtm & blues en funk. Zijn muziek laat zich niet gemakkelijk in een hokje duwen, want Joe Louis Walker doet gewoon zijn eigen ding. Het resultaat? Meer dan twintig albums en meerdere awards op zak, bijdragen op albums van onder meer James Cotton en B.B. King, een druk tourschema en een unieke, eigen stijl. 
Dana Fuchs staat garant voor een fantastische show. Ze meent iedere noot, iedere avond weer. Een liveshow van Dana is een aanval op al je zintuigen, want je zult je oren én ogen niet van haar af kunnen houden. 
Ze staan in de Dutch Blues Hall of Fame, zangeres Tineke Schoemaker werd gekroond tot beste blueszangeres van Nederland in 2012 en met meer dan 15 albums, 2000 optredens en al 40 jaar lang dezelfde bezetting, behoeft Barrelhouse eigenlijk geen introductie. In 2017 ontvingen ze de Edison Jazzism publieksprijs voor het album Almost There. 
De 7 jonge muzikanten van de Dave Warmerdam Band hebben een voorliefde voor blues en jazz en geven hier hun eigen draai aan. De huidige show van de band is een reis door de tijd met respect voor hoe het was, maar ook met ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. 
Wille and the Bandits zijn het Verenigd Koninkrijks “best kept secret”, maar daar komt snel verandering in. Dit trio heeft een unieke sound, met invloeden van Deep Purple, Joe Bonamassa, The John Butler Trio en Status Quo. Met ongewone combinaties van muziekinstrumenten, zoals djembé, lap steel gitaar en dubbele bass verleggen ze muzikale grenzen. 
Begin oktober won de Dynamite Blues Band namelijk de Dutch Blues Challenge 2018, waarmee ze namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge in Memphis, USA en de European Blues Challenge op de Azoren. Het Belgische Black Cat Biscuit ging er op de Belgian Blues Challenge met dezelfde prijs vandoor. “Niet alleen was er muzikaal niets op aan te merken, maar er gebeurde bij deze mannen ook wat op het podium!” – TheBluesalone.nl.

Geschiedenis

Nadat er drie jaar lang geen Bluesnacht was georganiseerd in De Tamboer, vonden technici Ab Meester, Geert Benjamins en Rudie Reinders van De Tamboer het tijd voor een nieuwe opzet: het Bluesfestival! In het verleden vond de Bluesnacht in één zaal plaats, maar nu werd het een echt festival met bands die tegelijkertijd in meerdere zalen speelden. "We organiseren het Bluesfestival omdat we vinden dat een dergelijk festival in De Tamboer thuishoort. En natuurlijk omdat we van blues houden! Blues roept een bepaald gevoel op, als dat je eenmaal te pakken heeft laat het je niet meer los. We zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de Bluesavonden, maar nu zijn we zelf de initiatiefnemers. Dat is erg leuk!" Op het eerste affiche stonden The Julian Sas Band, Bas de Haan, Last Call, Lefthand Freddy & the Aces, Phil James and the Flames en de Greyhound Bluesband. Deze laatste zou in de daarop volgende jaren een vaste waarde op het festival worden, waarbij de band telkens andere - veelal buitenlandse - solisten begeleidde.  
Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder en vierde De Tamboer het tienjarig jubileum van het festival al met een tweedaagse editie in 2014. Tijdens de elf edities wist De Tamboer diverse grote buitenlandse bluesartiesten naar Hoogeveen te halen, zoals Eric Sardinas, Eddy Clearwater, Tail Dragger, Ronnie Baker Brooks en Walter Trout. Maar ook vanuit Nederland kwamen bluesacts als Barrelhouse, Jan Akkerman, The Veldman Brothers en Robbert Fossen met veel succes naar het festival. De combinatie van grote publiekstrekkers met nieuwe, opkomende acts zorgt ieder jaar weer voor een tevreden publiek. 

Editie XII

De Tamboer liet voor de twaalfde editie vanuit Amerika de 30-jarige JJ Thames met haar band overkomen, een Nederlandse primeur! Onze programmeurs zagen haar optreden op het Chicago Blues Festival in de Verenigde Staten en kunnen niet wachten om Hoogeveen met haar kennis te laten maken. Vanuit het Verenigd Koninkrijk komt Danny Bryant met zijn Big Band! Drie Nederlandse topbands on stage: The Veldman Brothers, Dutch Blues Challenge finalist GG & the Cruisers en Anno van der Werf met zijn Big Bounce bluesband.

Bekijk hier de Aftermovie!

Gerelateerde artiesten


Deel via