Arthouse

Open huis voor creatieve geesten

Droom en denk met ons mee: De Tamboer een ontmoetingsplek voor mensen met creatieve ideeën, een geboorteplaats voor kunst. In het Arthouse Theater is niets te gek. Kom maar op!

Hoogeveens Karel Appel Jaar

In 2016 is het sterfjaar van Karel Appel alweer tien jaar geleden. Voor kunstenaar Geert Oldenbeuving, die enorme inspiratie uit de kunstenaar haalt, reden om hem op een voetstuk te zetten. Samen met De Tamboer roept hij 2016 uit tot Hoogeveens Karel Appel Jaar! Klik hier voor meer informatie over de zoektocht naar de Karel Appel van Hoogeveen.

Van 28 oktober t/m 16 november is er in De Tamboer een expositie te zien van decorstukken die Karel Appel heeft ontworpen voor De Nationale Opera. Hij ontwierp deze voor de voorstelling Noach die in 1994 in première ging. Rondom de expositie kunt u lezingen en rondleidingen bezoeken. De expositie wordt geopend op 28 oktober door Ernie Gerrits. Zij is decorschilder van De Nationale Opera en werkte aan de decorstukken die Karel Appel ontwierp.  Klik hier voor meer informatie over de expositie.

 

Expositie Alchemie of kunst?

Van 15 oktober tot 14 november presenteren de Slowaakse kunstenares Kristïna Šubjaková en de Nederlandse kunstenaar Walther Smeitink-Mühlbacher hun werk bij De Tamboer en Bibliotheek Hoogeveen. Een expositie in het kader van het Nederlands–Slowaaks voorzitterschap van de Europese Unie.

Walther Smeitink-Mühlbacher schildert met materie, maar in elke veeg materie schuilt een geheim dat in de door hem bedachte composities kan worden prijsgegeven! Zijn werk herbergt voor elke emotie een katalysator, biedt elke beschouwer nieuwe perspectieven en schenkt bij elke lichtstraal een nieuw kleurenpalet. Hij is geen kunstschilder maar een magiër in materie die bij elke streep licht onze emotie zichtbaar maakt.

Kristïna Šubjaková creëert poëtische metaforen en symbolen en gaat daarmee op zoek naar gevoelens. Graag wakkert zij spontaniteit bij mensen aan hetgeen kan leiden tot nieuwe inspiratie. Het is als een louterend bad waaruit uit je altijd schoner stapt. Een prachtige reflectie die haar steeds weer opnieuw energie levert!"

De expositie is onderdeel van Hoogeveen gaat Oostwaarts.

Exposities

De expositieruimte in De Tamboer is een prachtige locatie om uw schilderijen, glaswerk of andere objecten tentoon te stellen. Omgeven door ramen en licht en vanaf buiten zichtbaar, vallen uw creaties extra op. Daarnaast stellen wij op diverse plaatsen in het theater plekken beschikbaar waar uw werk bewonderd kan worden door onze bezoekers. Uw creaties kunt u voor een bepaalde periode tentoonstellen. Voor meer informatie over het organiseren van een expositie kunt u contact opnemen met Bert Smit via 0528-280110 of zaken@detamboer.nl. Openingstijden exposities: dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur 


Deel via